Så låter Koenigsegg barn förverkliga sina drömmar

Barn för förverkliga sina drömmar och åka med i Koenigseggs hyperbilar på evenemanget Dreamride. Koenigsegg berättar nu hur de stöttar evenemanget som drar in stora pengar till välgörenhet. 
– 1994 följde Christian von Koenigsegg sin barndomsdröm vilket var att bygga den ultimata superbilen. Vi vill visa för barn i tidig ålder att man ska våga drömma stort och följa sin passion, säger Halldora von Koenigsegg. 

Dream Ride Experience är ett evenemang i Connecticut i USA den 25:e augusti som hjälper barn med extra behov eller funktionsvariationer att förverkliga sina drömmar.  En viktig del i eventet är en bilutställning och medåkning där deltagarna får åka med i sina drömbilar. Behållningen från eventet doneras till en välgörenhetsstiftelse. Förra året samlades 46 miljoner kronor in, i år är målet 50 miljoner. 

Koenigsegg är en av de som sett till att evenemanget är möjligt och medverkar för sjätte året. Dels har de ställt flera bilar till förfogande. Dels har de nyligen tävlat ut flera platser till evenemanget där deltagare från Europa får flyg och uppehälle till eventet.
– Koenigsegg har stöttat Dreamride sedan 2018 genom att erbjuda upplevelser i sina hyperbilar till de utsatta barnen. Med hjälp av Koenigseggs nätverk av återförsäljare i USA samt dedikerade kunder så har vi kunnat göra ett stort intryck bland barnen, för det bättre, berättar Halldora von Koenigsegg som är Chief Operating Officer, COO hos företaget. 

En grundtanke med Koenigseggs engagemang är att visa att man ska våga följa sina drömmar, även om de kan verka svåra att uppnå. Något företaget som i år firar 30 år är ett bevis för.
– 1994 följde Christian von Koenigsegg sin barndomsdröm vilket var att bygga den ultimata superbilen. Denna dröm har idag, 30 år senare, gått i uppfyllelse och vi vill visa för barn i tidig ålder att man ska våga drömma stort och följa sin passion. Vi ser en stark koppling mellan Christians barndomsdröm och deltagarna på Dreamrideeventet. Förhoppningsvis kan Koenigsegg- upplevelsen tända en gnista i deltagarna och ge den extra motivationen i livet.
För 2023 års upplaga av Dreamride utsåg Koenigsegg för första gången två stycken vinnare som fick möjligheten att besöka Dreamride inklusive med flyg och boende.

I år kommer deltagarna att få möjlighet att åka med i nya Koenigsegg Jesko Attack som började levereras förra året. Det lär bli en åktur som få glömmer. Flera av Koenigseggs återförsäljare och kunder har donerat pengar till evenemanget.

Dreamride låter barnen åka med i sina drömbilar. I år finns chansen att åka med i Koenigsegg Jesko! Bild: Dreamride Foundation

– Koenigsegg kommer att ha en imponerande uppställning i år med två stycken bilar från fabriken i Ängelholm vilket kommer kompletteras av Koenigsegg bilar från kunder lokalt i USA. En bil som deltar och gör en återkomst till eventet är fabrikens egna Jesko Attack och den kommer vara i sällskap med Koenigsegg Gemera och den unika Koenigsegg CCGT med endast ett exemplar någonsing byggt. De två sistnämnda bilarna kommer visas på display enbart och Jesko Attack kommer vara körande på eventet.
LÄS MER

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester