Koenigsegg i ny bilfest med klassiker och hyperbilar

Ett ny svensk bilfest med Koenigsegg i en nyckelroll kommer att visa upp världens finaste klassiker och hyperbilar samtidigt. I Båstad visas ikoniska bilar – och på Koenigseggs flygraka i Ängelholm blir det race. 
– Det blir ett unikt möte mellan klassiska concours-bilar och hyperbilar, säger Halldora von Koenigsegg som är en av arrangörerna. 

Concours-evenemang som lockar världens finaste bilar är något som aldrig skådats i Sverige eller Skandinavien tidigare. Bland bilentusiaster är Goodwood, Pebble Beach och Villa d’Este som rena julafton. I sommar lanseras The Aurora i Båstad som blir en motsvarighet som aldrig skådats på våra breddgrader med norrsken.

Under tre dagar, 5-7 juli, kommer världens mest exklusiva bilar, från ovärderliga klassiker till ultramoderna hyperbilar att visas upp i Norrvikens botaniska trädgård i Båstad. Tanken är att verkligen sätta Sverige på bilkartan och lansera ett internationellt event för både samlarbilar och hyperbilar. Som medarrangörer till The Aurora finns Filip Larsson på klassikerhandlaren Motikon och Christian och Halldora von Koenigsegg, presentation överflödig. 

Filip Larsson på Motikon och Halldora von Koenigsegg, COO på Koenigsegg, presenterade concours-evenemanget The Aurora som har premiär i Båstad i början av juli.

– Det här är inte bara ännu ett concours, vi ville göra något helt nytt. Skandinavien sitter på en stor, dold bilskatt av både ikoniska klassiker och moderna hyperbilar. Vi vill skapa ett fartfyllt livsstilsevent i världsklass som visar upp bilar som aldrig skådats i Sverige tidigare. Det kommer att locka gäster och bilar från hela världen och ska bli årligen återkommande, säger Filip Larsson. 

Koenigsegg firar 30 år i år och kommer i högsta grad att bidra till bilfesten. I Båstad kommer ett antal bilar från företagets fantastiska utveckling och historia visas upp fram till dagens Koenigsegg Jesko och Gemera. Även andra hyperbilsägare är välkomna att visa sina bilar. Sedan blir det bilparad till Ängelholm där hyperbilar möter concours-bilar – och uppvisningskörning på Koenigseggs flygraka på gamla F10. 
– Vi har en egen testbana, där alla kan få känna på sin hyperbil. Det blir både Koenigsegg och andra bilar, vi bjuder in alla hyperbilsmärken, säger Halldora von Koenigsegg. 
– Vi promotar Ängelholm som en del av vårt DNA, säger Christian von Koenigsegg.

Ungefär 3000 biljetter kommer att släppas då utrymmet i Norrvikens Trädgårdar är begränsat, biljetterna kommer att kosta från 500 kronor per dag, så det finns viss risk för att evenemanget blir slutsålt.  
– Vi börjar redan nu söka efter de mest exklusiva bilarna att visa upp, den som har en fin bil är välkommen att anmäla sig, vi gör sedan ett urval, säger Filip Larsson. 

Fakta om The Aurora 5-7 juli i Båstad

Eventet äger rum i Norrvikens trädgårdar i Båstad, samt till viss del hos Koenigsegg i Ängelholm

1. The Aurora Concours

En kurerad ”skönhetstävling” där internationella samlare kommer att ställa ut enastående bilar, noga utvalda med hänsyn till historisk signifikans, och höga samlarvärden. Både klassiska bilar och modern hyperbilar kommer att ställas ut.

2. The Aurora Hypercar Experience

Ett avskilt evenemang för särskilt inbjudna gäster med världens mest banbrytande prestandabilar samt Koenigsegg som partner.

3. The Aurora Showfield

En kurerad bilutställning med upp till 300 olika bilar från hela Europa kommer att finnas på plats varje dag tillsammans med sina ägare. Entusiaster är välkomna att ansöka om att ställa ut sina ögonstenar – gamla som nya – och mingla med likasinnade.

4. The Aurora Talks

The Aurora Talks är ett forum med noga utvalda talare som djupdyker inom ämnen relaterade till hyperbilar, innovation, framtidens klassiker, och bevarandet av dagens motorhistoriska skatter.