Så fixar Tesla återkallelsen av Cybertruck med en nit

Tesla har hittat en lösning för att laga Cybertruck. Gaspedalen var fastsatt med tvål och kunde lossna och haka upp sig. Nu lagas den med borr och en liten nit. 

I förra veckan återkallade Tesla nästan alla tillverkade Cybertruck. Plastskyddet på gaspedalen på 3878 bilar kan lossna och göra så att gasen hänger sig. En ägare visade upp fenomenet på TikTok och sedan drog Tesla i nödbromsen och återkallade bilarna. 

Nu har Tesla hittat en både enkel och smart lösning på problemet. Tesla Cybertruck lagas och blir säker igen genom att ett hål borras i pedalskyddet och sedan skruvas det fast med en liten nit. En video som spelats in och delats på X visar hur lagningen görs på endast 35 sekunder. 

Felet berodde på att gaspedalskyddet felaktigt satts fast med ett tvålliknande medel som gjorde att den kunde glida av. I Teslas servicebulletin för återkallelsen finns detaljerade instruktioner på hur skruven ska sättas fast och plattan mätas. Om avståndet mellan plattan och botten av pedalstödet är mer än 5 mm måste dock hela pedalmodulen bytas. När en servicetekniker satt i skruven ska jobbet kontrolleras med en spegel.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester