Tesla stoppar Cybertruck efter larm på TikTok

Tesla har stoppat leveranserna av nya Cybertruck. Stoppet kom efter att en ägare slagit larm på TikTok. Elon Musk bekräftar återkallelsen.
– När jag körde så halkade gasen loss och fastnade med gasen 100 procent nedtryck, säger Jose Martinez.

Tesla Cybertruck har svårt att hålla sig borta från rampljuset och denna gång är det inte i positiv bemärkelse. Bilen har hamnat i fokus efter att Jose Martinez från Californien, USA la ut en video på Tik Tok där han visar ett farligt problem med bilen. Klippet har fått enorm spridning på sociala medier med flera miljoner visningar.
– Eftersom det är en så massiv bil, och den har en så stor mängd kraft, känner jag att saker och ting när det gäller säkerhet definitivt måste vara en prioritet för att få det åtgärdat och fixat, säger Jose Martinez till CNBC. 

Problemet som visas upp i klippet är att ett skydd som är fäst vid gaspedalen lossnat och fastnat i fotutrymmes bakvägg där den trycker ner pedalen till full acceleration. Gaspedalen fastnade i fullt nedtryckt läge för Jose Martinez. Ett farligt problem för en Cybertruck som väger tre ton och tar sig från 0-100 km/h på några få sekunder.
– I samma ögonblick som jag släppte bromsen, skulle den slingra fram med full gas igen, säger Jose Martinez. 

@el.chepito1985 serious problem with my Cybertruck and potential all Cybertrucks #tesla #cyberbeast #cybertruck #stopsale #recall ♬ original sound – el.chepito

Elon Musk har nu kommenterat felet på X och säger att det inte skett några olyckor, men att de görs för att de är mycket försiktiga. Jose Martinez som upptäckte felet, kommer dock fortsätta köra sin bil.
– Förutom detta är det en ganska stabilt byggd bil, säger Jose Martinez till CNBC. 

Tidigare har andra biltillverkare fått återkalla sina bilar på grund av problem med gaspedalen. Om Tesla kommer behöva göra det är i nuläget oklart. Den amerikanska organisationen National Highway Traffic Safety Administration, som spårar återkallelser, utredningar och klagomål, sa detta om Teslas senaste modell.
– NHTSA är medveten om detta problem och är i kontakt med tillverkaren för att samla in ytterligare information, skriver organisationen till CNBC.  


Ifall det skulle ske en återkallelse hade de varit ett problem av flera som Tesla står inför just nu. Bara tidigare i veckan gick företaget ut med att tusentals anställda skulle sägas upp från Tesla.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester