Läckt mejl från Musk: Över 14 000 sparkas från Tesla

Nu kommer fler uppgifter som bekräftar att Tesla ska säga upp en stor del av personalen. I ett läckt mejl från Elon Musk talas det om mer än 10 procent av den globala arbetsstyrkan.
– Det finns inget jag hatar mer, men det måste göras. Detta kommer att göra det möjligt för oss att vara magra, innovativa och hungriga inför nästa tillväxtfascykel, skriver Elon Musk. 

Under morgonen publicerade Carup uppgifter om att Tesla förbereder ett stort sparpaket med massiva uppsägningar. Vissa uppgifter talar om så stora uppsägningar som 20 procent av arbetsstyrkan, vilket inte är helt ologiskt med tanke på att Teslas leveranser av nya bilar minskat med 20 procent globalt. 

Nu publicerar den amerikanska elbilssajten Electrek, som är kända för sina insiderkällor hos Tesla, ett brev som Elon Musk ska ha skrivit till personalen. Där bekräftas de stora uppsägningarna, som ska handla om mer än 10 procent av alla i världen som jobbar för företaget. Tesla tros idag ha omkring 140 000 anställda runt om i världen, det handlar således om mer än 14 000 anställda som får gå.

Brevet från Elon Musk – ord för ord

Under åren har vi vuxit snabbt med flera fabriker som har skalat runt i världen. Med denna snabba tillväxt har det skett dubblering av roller och jobbfunktioner inom vissa områden. När vi förbereder företaget för vår nästa tillväxtfas är det oerhört viktigt att titta på varje aspekt av företaget för kostnadsminskningar och ökad produktivitet. 

Som en del av detta arbete har vi gjort en grundlig översyn av organisationen och tagit det svåra beslutet att minska vårt antal anställda med mer än 10 % globalt. Det finns inget jag hatar mer, men det måste göras. Detta kommer att göra det möjligt för oss att vara magra, innovativa och hungriga inför nästa tillväxtfascykel.

Jag vill tacka alla som lämnar Tesla för deras hårda arbete under åren. Jag är djupt tacksam för dina många bidrag till vårt uppdrag och vi önskar dig lycka till i dina framtida möjligheter. Det är väldigt svårt att säga hejdå.

För de som är kvar vill jag på förhand tacka er för det svåra jobb som återstår. Vi utvecklar några av de mest revolutionerande teknikerna inom bil, energi och artificiell intelligens. När vi förbereder företaget för nästa tillväxtfas kommer din beslutsamhet att göra en enorm skillnad för att ta oss dit.

Tack,
Elon

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester