Rockstjärnans Lamborghini Countach på auktion

Rockstjärnans röda Rod Stewarts Lamborghini Countach auktioneras ut. Stjärnan byggde om den för att passa hans extravaganta smak. Redan nu är budgivningen uppe på en hög nivå.

I den här bilen har Rod Stewart vänslats med en hel del damer. Den brittiska rockstjärnan var känd för sin smak för blondiner när det begav sig i hans ungdom. Nuförtiden verkar han ganska lugn och lever i relativ harmoni med sin tredje och betydligt yngre hustru.

Men när det begav sig var han tacksam för skvallerpressen.  Det var under sin bejublade och lätt skandalomsusade Australienturné 1977 som Rod Stewart fick syn på den här Lamborghini Countach, en värsting med 3,9 liters V12 motor. Det var som när kungen och Silvia träffades på Olympiastadion i Múnchen. 
– Det sa klick.

Han köpte bilen på stående fot och skeppade hem den till Los Angeles. När Rod Stewart till slut kom hem från turnén vände han sig till den kända bilbyggaren Albert Mardikian.  Denne fick i uppdrag att bygga om bilen efter Stewarts önskemål. Och det var inga dåliga grejer som han ville ha. 

Först skulle det sättas på nya spoilers fram och bak. Därefter satte Mardikian på ett kjolpaket som gav Lamborghinin en biffigare uppsyn. Slutligen öppnade man också upp taket och installerade ett nytt tak av targamodell.

Rod Stewart verkade mycket nöjd med sin bil. Han körde den fram till 2002 då den såldes vidare. Den nya ägaren var däremot inte lika imponerad av rockstjärnans ombygge. Denne återställde istället bilen till sitt forna utseende och placerade ratten till vänster och inte höger som man har dem i Australien. Nästa ägare köpte bilen 2013 och har skött den mycket bra. Det finns servicedokument på att den genomgick service  i början av sommaren för 30 000 dollar. 

Auktionen på Bring a Trailer kommer att avslutas torsdagen den 11 juli amerikansk västkustid. Priset tickar hela tiden uppåt, vid skrivande stund var det uppe på en halv miljon dollar.
LÄS MER: