Rockstjärnans läckra Lamborghini Countach säljs på nätet

Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition är en av de tuffaste versionerna av den ikoniska superbilen. Just det här exemplaret har dessutom ägts av rockstjärnan Rod Stewart. Nu säljs Lamborghinin på nätauktion. 

Jubileumsversionen Countach 25th Anniversary Edition togs fram för att fira Lamborghinis 25-årsjubileum 1988. Bilen omarbetades av Horacio Pagani som sedan blivit berömd för sitt eget superbilsmärke. Bilen har Lamborghinis berömda V12-motor som här är på 5,2 liter och lämnar 455 hästkrafter. 

Lamborghini Countach debuterade redan 1971 på bilsalongen i Genève, efter att den tagits fram av Lamborghinis chefsingenjör Paolo Stanzani, Bob Wallace, Massimo Parenti och designern Marcello Gandini. De lyckades skapa ett mästerverk som förändrade superbilsdesign för alltid.

Tidigare hade Lamborghini döpt alla sina bilar efter kända tjurar från tjurfäktning, men nu blev namnet ett utrop för förvåning som används i Piemonte-regionen i Italien. Det sägs att en person som jobbade på Lamborghini utbrast ”Countach” första gången han fick se bilen. 

Trots att modellen funnits i 17 år när jubileumsversionen kom 1988 var det få bilar som väckte större uppmärksamhet än Countach. Just det här exemplaret köptes av rocktstjärnan Rod Stewart som är en riktig konnässör av exklusiva superbilar. Stewart har ägt såväl Miuror som Countacher. 

Nu säljs ”Roddans” Countach och på alla år har den inte körts mer än 1200 mil. Bilen bjuds ut via Bring a Trailer och just nu är nätauktionen uppe i fyra miljoner kronor.