Rekord för elbilar i Sverige – Tesla och Polestar högt upp på biltoppen

Två av Sveriges mest sålda bilmodeller just nu är elbilar. 
Tesla Model 3 körde om Polestar 2 och sålde hela 754 bilar mot Polestars 582.
– Registreringarna av nya personbilar ökade med 7,3 procent, konjunkturen har återhämtat sig snabbare än vi trodde, säger Mattias Bergman, vd på Bil Sweden. 

Läget på den svenska bilmarknaden bilmarknaden börjar ljusna. Ökningen med 7,3 procent i september gör att Bil Sweden skriver upp årsprognosen till 280 000 bilar. 

– Den återhämtning som vi nu ser förklaras till stor det av att biltillverkningen kommit igång och att man levererar bilar igen på tidigare order. Hittills i år har personbilsregistreringarna minskat med 18,2 procent, säger Mattias Bergman, VD på BIL Sweden.

September blev en rekordstark månad för laddbara bilar. Mer än var tredje ny bil var en laddhybrid eller elbil. Det är rekord för en enskild månad, och mer än var tionde bil var helt elektrisk. 

Två elbilar slår sig in på tio-i-topp-listan för september. Tesla Model 3 blev den mest sålda elbilen, och sexa totalt med 754 registrerade bilar. Även Polestar 2 svarade för en kanonmånad med 582 registrerade bilar. Volkswagen ID.3 registrerades i 460 exemplar. Den allra mest sålda laddhybriden blev Volvo V60 Twin Engine Recharge som CarUp kör i test här.

Köp din Bil Sweden online

Senaste nytt