Rapstjärnan ny delägare i svenska flygbilen Jetson

Svenska flygbilen Jetson tar in rapparen Will.I.Am som delägare. Totalt går investera in med 160 miljoner kronor i flygbilen. Redan nästa år ska de första farkosterna levereras till 300 väntande köpare. 

Jetson Aero satsar på att göra en flygande bil som kan flygas utan licens. Bolaget har redan fått enorm uppmärksamhet och 300 bilar till ett pris på drygt en miljon kronor är beställda. Jetson grundades av Peter Ternström och Tomasz Patan för sex år sedan. 

Bolaget huserar nu i Palo Alto i Kalifornien där Tesla tidigare hade sett huvudkontor. Nu uppger Breakit att Jetson tar in 160 miljoner kronor i ytterligare en såddrunda för att öka satsningen och får in mycket välkänd delägare. 

Rapparen Will.I.Am kliver in som delägare i Jetson och ska dessutom tränas till att bli en av de första Jetson-piloterna. Will.I.Am har tidigare designat en Mercedes-Benz och en DeLorean.

– Jag är stolt över att vara del av Jetson-familjen och att stötta bolagets mål att demokratiserande flygandet och öppna himmelen för alla. Individuella luftfarkoster som är ideala för korta resor från punkt A till punkt B kommer snart att bli verklighet, säger Will.I.Am.

Fakta Jetson One

Pris: 1 070 000 kronor
Toppfart: 102 km/h
Flygtid: 20 minuter.
Laddtid: 1-2 timmar.
Vikt: 86 kg.
Maxvikt, pilot: 95 kg.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester