Priser på beg dieselbilar upp – elbilar faller

Efter att priset på diesel sänkts med fyra kronor liter har priset på dieselbilar gått upp, visar ny statistik. Samtidigt har elbilar och laddhybrider tappat fem procent på tre månader. 

Vid nyår sänktes priset på diesel med drygt fyra kronor litern medan bensinen gick ner en krona. Nu börjar resultatet synas i begagnatpriserna. Enligt Kvdbil har begagnade dieselbilar ökat med 4 procent, bensinbilar är upp 3 procent, rapporterar TT. Waykes statistik visar att begagnade dieselbilar ökat med 1,1 procent och bensinbilar har gått upp 0,7 procent. Samtidigt har elbilar tappat 5,1 procent på tre månader och fyra procent den senaste månaden, enligt Kvdbil.

Enligt bilhandelsexperterna är efterfrågan stor på dieselbilar, både för export och bland svenska köpare, medan marknaden mestadels fylls på med begagnade elbilar. 
– Det fylls inte på med dieselbilar på marknaden på samma sätt, vilket gör att det plötsligt blir ett utbudsunderskott som bidrar till att priserna höjs, vd för bilhandelssajten Wayke till TT.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester