Porsche-handlarens jätteklipp – på Tesla Cybertruck

Tesla gör allt i sin makt för att stoppa andrahandsförsäljning av Cybertruck. Hot om bötfällning på närmare en halv miljon kronor för den som säljer inom 1 år, skrämmer däremot inte alla. Porsche-handlare tjänade nyligen storkovan på att sälja vidare mot Teslas vilja.

Elibilsgiganten Tesla gör allt i sin makt för att minimera andrahandsmarknaden, i synnerhet för deras supermodell Tesla Cybertruck. Dyrgripen finns inte i särskilt många exemplar och i de få fall den säljs vidare går den därav för väldigt mycket pengar. 

Porsche-handlaren Porsche South Orlando köpte nyligen den exklusiva pickupen på auktion för cirka 2,5 miljoner kronor och säljer den nu vidare för 3 miljoner kronor. En bra marginal med andra ord, för exemplaret som nu säljs vidare för andra gången.

John Clay Wolfe, VD för givemethevin.com, där bilen auktionerades ut dessförinnan, förklarade hur hans företag hade frågat flera privata ägare om de var intresserade av att sälja. De flesta var rädda enligt vd:n eftersom Tesla hotar att bötfälla ägare, som säljer inom det första året, på upp till en halv miljon kronor.  Auktionen fick mycket uppmärksamhet och det återstår och se ifall Tesla vidtar ytterligare åtgärder för att stoppa vidareförsäljningen av deras Cybertruck.
LÄS MER: