Polisen varnar: Ligan stjäl dyra Volvo-SUV:ar på natten – slaktar dem i skogen

Annons

Polisen varnar nu för Volvoligan som stjäl exklusiva suv:ar och slaktar dem i skogen. 
På bara en vecka har sju XC60, XC90 och V90 stulits och slaktats i västra Sverige. 
– De stjäls vid huset när ägaren har nyckeln kvar, varnar polisen. 

En våg av Volvo-stölder sveper över Sverige igen. Nyligen ändrade Volvo på sina nycklar och sändare så att de måste vara i rörelse för att bilen ska kunna låsas upp. Men något är gamla Volvomodeller är fortfarande sårbara. Tjuvarna slår till på natten när ägaren parkerat på villauppfarten. Med hjälp av en sändare öppnar de och startar bilen och körs ut i skogen. 

Annons

– Sedan den 23 augusti har sju stycken nyare Volvobilar av modell XC90, XC60 samt V90 tillgripits i region Väst. Bilarna har ”slaktats” genom att någon plockat loss interiör och exteriör. Det handlar bland annat om airbag, infotainment, framlyktor, backspegel, billister och stereo, varnar Polisen i Västra Götaland.

Hittills har Volvoligan slagit till i Lerum, Borås, Fyrbodal, Ljungskile, Varberg och Kungsbacka. Bilarna stjäls två åt gången på natten och sedan körs de till en avskild plats i skogen där de slaktas. 

Annons

– Troligtvis utnyttjas den signal som nyckeln sänder ut inifrån ägarens bostad. Den läses av, och bilen kan därigenom startas.

Polisen vill uppmärksamma bilägare på att förvara nyckeln inomhus i någon form av plåtlåda, som förhindrar att signalen den sänder kan nås utifrån, uppger polisen.  

Polisen tar tacksamt emot tips och iakttagelser från allmänheten. Dessa kan lämnas via polisen.se eller via växeln 11414.

XC90 är en av de drabbade modellerna.
Annons

Köp din xc60 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *