Polestar slår tillbaka: ”Skapat betydande värde”

Polestar slår nu tillbaka mot SEB:s analys att bolaget skulle vara värdelöst för Volvo Cars som äger 48 procent. 
– Vi har skapat betydande värde genom att investera i att bygga ett globalt varumärke och närvaro på 27 marknader från grunden, vilket vi är positionerade att dra nytta av, uppger Polestar för Carup.
 

I en ny analys från SEB värderas elbilsbolaget Polestar till noll, i alla fall för ägaren Volvo Cars. När SEB satte en ny lägre riktkurs på Volvo Cars räknade de bort Polestar från värderingen, något Dagens Industri var först att berätta om. Rubriken i Dagens Industri har väckt n del reaktioner då SEB:s rapport faktiskt hänvisar till svårigheterna med att sätta en värdering för Polestar som skälet till att ta bort det från Volvo Cars värdering.

Just nu värderas Polestar till drygt 40 miljarder kronor på Nasdaqbörsen, Volvo Cars äger 48 procent, och rent matematiskt borde värdet för Volvo Cars vara 19,2 miljarder kronor. Polestar har snart fyra bilmodeller ute på marknaden och menar själva att de skapat stora värden.  
 – Vi har skapat betydande värde genom att investera i att bygga ett globalt varumärke och närvaro på 27 marknader från grunden, vilket vi är positionerade att dra nytta av. Vi har justerat och fortsätter att justera vår övergripande kostnadsbas, vilket bidrar till att minska vårt finansieringsbehov tills vi räknar med att ha ett positivt kassaflöde 2025, skriver Polestar i en kommentar till Carup. 

Polestar 3 är nu nära produktionsstart, uppger bolaget.

Kanske står en stor vändning för dörren, trots att elbilsmarknaden är mycket tuff för närvarande. Polestar har nyligen börjat leverera Polestar 4 i Kina och snart kommer modellen till Europa. Polestar 3 är kraftigt försenad på grund av mjukvaruproblem hos Volvo, men bilen ska komma till de första köparna i sommar.
– Vi har haft en framgångsrik start på produktion och leveranser av Polestar 4. Med Polestar 3 också nära produktionsstart kommer 2024 att se oss dra nytta av ett växande utbud av SUV:ar, uppger Polestar till Carup.  
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester