Opel avslöjar nya Grandland – 70 mils räckvidd 

Opel lanserar nya versionen av deras SUV Grandland som förväntas levereras redan till hösten. Bilen blir större och kommer med flera lyxiga tillskott. Nytt för i år är också att den kommer att erbjudas helt eldriven med en räckvidd på 700 km.

Nya Opel Grandland växer rejält. Hela 173 mm på längden, 19 mm på höjden och 64 mm på bredden. Den får också en riktigt lång hjulbas på totalt 2784 mm vilket sedermera ökar bagageutrymmet med 36 liter och samtidigt ett rymligare baksäte. Elbilsvarianten kommer att erbjudas med två olika batteripaket, ett på 73 kWh och ett på 98 kWh. Med 400V-arkitektur kan dessa DC-snabbladda upp till 160 kW. Räckvidden med största batteriet uppges bli cirka 700 km. 

Den nya förbränningsversionen kommer att utrustas med en 1,2-liters trecylindrig motor och ett 48-volts mildhybridsystem. Laddhybriden som följer ska ge en elektrisk räckvidd på 80 km, skriver Carscoops. Interiören får sig också en rejäl uppgradering med nytt infotainmentsystem, display, nya stolar och en överlag lyxigare inredning.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester