Världspremiär: Nya Opel Mokka X – inspirerad av 1970-talets Opel Manta

Opel kommer med ett helt nytt formspråk när de visar upp nya suv:en Mokka X. 
Nya modellen hämtar inspiration från klassikern Opel Manta. 
Mokka X kommer både som elbil och med bensin- och dieselmotorer. 

Opel är i kraftig förändring sedan märket köptes upp av PSA-gruppen. Nu presenteras nya Mokka X som är starten på ett helt nytt formspråk för märket. Nya Mokka X hämtar drag från den klassiska Opel Manta A från 1970-talets första hälft. Och rent subjektivt tycker vi att det ser mycket lyckat ut. 

Den gamla Opel Mokkan byggde på en plattform från Daewoo, så den nya CMP2-plattformen från Peugeot 2008 kan bli ett riktigt lyft för modellen. Bilen blir 30 procent styvare och 130 kg lättare. Hjulbasen har vuxit marginellt, men bilen har mindre överhäng, vilket gör den smidigare och lättare att parkera. Ändå har bagageutrymmet vuxit till 350 liter. 

Gamla Mokka började kännas rejält daterad inne i kupén, men den nya bilen kommer med Pure Panel och två skärmar på 12 respektive 10 tum. Bilen kommer med Android Auto, Apple Car Play, och Emergency Call.

Tre nya motorer kommer att finnas i Opel Mokka. Bilen finns med trecylindriga bensinare eller fyrcylindriga dieselar, men den kommer också som Mokka-e som är en ren elbil. Elbilen får 136 hk och en räckvidd på 32,2 mil. Försäljningen startar efter semestern och leveranserna startar kring nyår. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester