Omsatte 150 miljoner – bilhandlare i konkurs

Nu går ytterligare en stor svensk bilhandlare i konkurs. En bilhandlare och verkstad norr om Stockholm begärdes i veckan i konkurs. De omsatte nästan 150 miljoner tillsammans och hade 15 anställda. 

Klimatet i den svenska bilbranschen blir allt tuffare. I början av februari gick miljardkoncernen Auto Lounge med en stor nybyggd bilhall söder om Göteborg i konkurs. I januari 2023 gick Arlandastad Bil, en stor handlare med nybyggd hall som sålde Peugeot och Citroën, i konkurs. Nu har ytterligare en större svensk bilhandlare gått omkull. 

I början av veckan försattes handlaren Invest Auto Sweden med en bilhall norr om Stockholm i konkurs. Invest Auto har mestadels handlat med begagnade bilar. Även verkstaden Bilmetropolen i Norrort, som ingår i samma koncern, försattes i konkurs. Tillsammans omsatte de två företagen närmare 150 miljoner kronor och hade 15 anställda. Vad som ska hända med verksamheten är oklart. 

Bilbranschen har en tuff tid enligt Motorbranschens Riksförbund, MRF. Förra året gick 403 handlare och verkstäder i konkurs enligt UC. Det var en ökning med 23 procent jämfört med året innan. Det har hittills mest handlat om mindre aktörer, men nu har ett trendbrott skett då även större företag går omkull. 

– Det är ett tufft ekonomiskt klimat och det är viktigt för alla att se över sina möjligheter. De som sitter med stora återtag med höga restvärden har det extra jobbigt”, säger MRF:s vd Tommy Letzén till Dagens Industri
LÄS MER:


MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester