Bilhandlaren i konkurs – allt säljs ut på auktion

Stora svenska bilhandlaren Auto Lounge som omsatte miljardbelopp gick i konkurs. Nu säljs bilhandlarens tillgångar ut på konkursauktion. Bilar, verktyg, reservdelar och unika detaljer från showroomet går nu under klubban. 

Stora bilhandlaren Auto Lounge som omsatte över en miljard kronor gick  i konkurs i början av februari. De hade precis flyttat till en stor nybyggd bilhall vid E6 i Frillesås i västra Sverige. Men de otroligt tuffa tiderna på bilmarknaden knäckte företaget som blivit stora på privatleasing och leasade ut många bilar till hyrfirmor. När bilarna kom tillbaka gick de inte att sälja, något som knäckte Auto Lounge. 

– Värdena på dem sattes när det var brist på bilar och priserna höjdes hela tiden. Nu är det tvärtom. Förut har vi exporterat mycket, men efterfrågan är väldigt låg nu i Tyskland och andra länder. Det hjälper inte att svenska kronan är svag, säger ägaren Christian Skaar till Dagens Industri

Auto Lounge bestod av bolagen Rentandgo Export AB, Rentandgo Kungsbacka AB och Auto Lounge Racing AB som tillsammans omsatte en miljard kronor. Företaget startade för 18 år sedan och har vuxit snabbt och omsatte miljardbolag innan konkursen. Vid flera tillfällen har bolaget utsett till Gasellföretag av Dagens Industri. 

– Förra året flyttade vi in i vår egen nybyggda fastighet och passerade samma år en miljardomsättning för första gången. Utvecklingen på bilmarknaden och världsläget senaste tiden har tvingat oss till ett avslut för denna del av koncernen. Igår levererade vi den sista av nästan 25000 bilar. Vi har klarat många till synes omöjliga hinder och motgångar, men det vi ställts inför nu liknar inget annat och vi måste konstatera att detta kapitel nått sitt slut, skriver bolaget på Instagram. 

Bolagen är nu försatta i konkurs och Setterwalls Advokatbyrå är konkursförvaltare. Nu kommer en stor del av tillgångarna i Auto Lounge att säljas på konkursauktion hos PS Auctions. Bland det som auktioneras ut finns flera bilar, men framförallt är det mycket verktyg, däck och reservdelar som går under klubban. Auktionen avslutas den 29 februari – du hittar den här

– Auktionsobjekten inkluderar en omfattande samling av reservdelar för varumärken såsom Fiat, Jeep och Alfa Romeo med ett brett utbud av begagnade bilar, en banbil, flera partier med däckuppsättningar, en betydande mängd verktyg och maskiner avsedda för bilverkstäder. Dessutom finns det unika objekt såsom ett shuffleboard, en arkadmaskin, samt kontorsmöbler bland objekten.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester