Svensk bilhandlare i konkurs – omsatte miljarder

Stora bilhandlaren Auto Lounge som omsatte över en miljard kronor har gått i konkurs. Handlaren hade precis flyttat till en stor nybyggd bilhall vid E6 i Frillesås i västra Sverige. 
– Vi har klarat många till synes omöjliga hinder och motgångar, men det vi ställs inför nu liknar inget annat och vi måste konstatera att detta kapitel nått sitt slut, skriver Auto Lounge. 

Auto Lounge var enligt egen utsago Skandinaviens största återförsäljare av Abarth, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, Opel, Citroen, DS och Mitsubishi och har även sålt Subaru. De har profilerat sig med fina erbjudanden på privatleasing. För bara några månader sedan flyttade företaget till en nybyggd anläggning med showroom och verkstad vid E6 i Frillesås, fem mil söder om Göteborg. 

Men nu går företaget i konkurs, något Norra Halland var först med att berätta om. Bolagen Rentandgo Export AB, Rentandgo Kungsbacka AB och Auto Lounge Racing AB som tillsammans omsatte en miljard kronor och drev verksamheten i Auto Lounge har försatts i konkurs. Företaget startade för 18 år sedan och har vuxit snabbt och omsatte miljardbolag innan konkursen. Vid flera tillfällen har bolaget utsett till Gasellföretag av Dagens Industri. 

Förra året flyttade vi in i vår egen nybyggda fastighet och passerade samma år en miljardomsättning för första gången. Utvecklingen på bilmarknaden och världsläget senaste tiden har tvingat oss till ett avslut för denna del av koncernen. Igår levererade vi den sista av nästan 25000 bilar. Vi har klarat många till synes omöjliga hinder och motgångar, men det vi ställts inför nu liknar inget annat och vi måste konstatera att detta kapitel nått sitt slut, skriver bolaget på Instagram. 

Kunder som tecknat privatleasing via bolagen uppmanas att höra av sig till kreditbolagen, men de som har serviceavtal blir nu utan service. Bolagen hade tillsammans 24 anställda och det är oklart vad som kommer att hända med dem. Verksamheten har nu tagits över av konkursförvaltaren Setterwalls advokatbyrå, men bilhallen håller stängt. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester