Nye Volvochefen kör Tesla: ”Råkade ta fel bil”

Han är Teslachefen som togs tillbaka av Volvo Cars för att få fart på utvecklingen av elbilar. Forsknings- och utvecklingschefen Anders Bell kör sin Tesla Model Y till jobbet. 
–  Inga bilder nu, jag råkade ta fel bil idag! säger den nye Volvochefen till GP

Nyligen visade Volvos nya forsknings- och utvecklingschef Anders Bell upp Volvos nya testcenter som ska vara världsledande. Enligt Volvo är det världens största anläggning för att testa mjukvara i bilar. Här ska både helt ny programvara och uppdateringar till befintliga elbilar testas.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar Anders Bell för första gången om sitt förflutna på Tesla. Han inledde sin karriär på Volvo Cars 1998 och arbetade med interiörer i Volvos 60- och 90-serier innan han rekryterades till Tesla år 2016. 
– När jag var på Tesla var det ju mycket i medierna. Hälften var ju hittepå. Jag hade varit på mötet med Elon, jag såg ju facit, säger Anders Bell till GP.

Volvo Cars har öppnat ett nytt center för tester av mjukvara. Foto: Volvo Cars

Volvo Cars har en del att lära av Tesla enligt Anders Bell. Han jämför Volvos övergång till elbilar med en tidning som har både papper och digitalt, medan Tesla kunde strunta i pappersutgåvan och bli digital direkt. Han tar med sig erfarenheter till Volvo Cars från sju år på världens ledande elbilstillverkare. Han har jobbat både i Kalifornien och på Teslas fabrik utanför Berlin.

– Massvis. Sedan kan man inte kopiera en kalifornisk start up-kultur i Europa över huvud taget, det är en unik miljö med den arbetsrätt som gäller där. Det är en inspirerande miljö, men vi ska vara försiktiga med att kopiera något som inte fungerar i vår kontext, säger han till GP. 

Det visar sig att Volvochefen inte kör en Volvo till jobbet denna dag, utan en Tesla. Han äger en Volvo privat, men också en Tesla Model Y. Något han inte vill synas på bild med – då han råkat ta fel bil denna dag…
LÄS MER: