Bildspecial: Volvo visar nya svenska testcentret

Volvo Cars öppnar ett nytt testcenter för mjukvara i Göteborg. På 22 000 kvadratmeter ska framtidens elektriska Volvobilar sättas på prov. 
– Det här är en toppmodern anläggning som kommer att vara navet för våra globala aktiviteter för testning och validering av programvara, säger Anders Bell, global chef för forskning och utveckling. 

De kommande Volvomodellerna är full av mjukvara och på moderna bilar är programmen minst lika viktiga att testa som karosser och hjulupphängningar. Dessutom förändras redan levererade bilar genom trådlösa mjukvaruuppdateringar. 

Volvo Cars satsar därför på ett nytt toppmodernt mjukvarutestcenter i Göteborg. Centret är på cirka 22 000 kvadratmeter och kostar cirka 300 miljoner kronor. Enligt Volvo Cars är det flaggskeppet i ett nätverk av teknikcenter och Tech Hubs runt om i världen. 
– Vi driver även testcenter för mjukvara i Lund och Shanghai, Kina, men vår nya anläggning i Göteborg är den överlägset största sett till storlek och kapacitet. 

Den nya testanläggningen för programvara kommer till en början att sysselsätta cirka 100 personer, en siffra som förväntas växa till 300 när testcentret är i full drift. Så småningom kommer anläggningen att rymma cirka 500 testriggar och digitala testmiljöer, en ökning från nästan 200 just nu. 

– Det här är en toppmodern anläggning som kommer att vara navet för våra globala aktiviteter för testning och validering av programvara. Utvecklare från alla våra globala teknikanläggningar och teknikhubbar kan köra programvarutester här på distans, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Jag är övertygad om att vi med det här nya testcentret har satt en ny standard för bilindustrin, säger Anders Bell, som tidigare varit anställd som fordonschef för Tesla i Europa, men kom tillbaka till Volvo Cars i slutet av förra året.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester