Ny jättesänkning av Teslas priser i Sverige inatt

Nu sänker Tesla sina priser i Sverige igen. Över natten har storsäljaren Model Y blivit upp till 55 000 kronor billigare. Sänkningen kommer nästan precis ett år efter att det stora priskriget inleddes. 
– Genom att överföra effektivitetsvinsterna till våra kunder kan vi göra vår produkt ännu mer prisvärd, uppger Tesla.

Teslas priser sänktes med upp till 150 000 kronor den 13 januari förra året. Under 2023 gick priserna både upp och ner vid flera tillfällen. För någon vecka sedan gjorde Tesla en sänkning i Kina med upp till 23 000 kronor. Nu sprider sig prissänkningen även till andra länder och priserna i Sverige sänks betydligt mer än i Kina.

Tesla Model Y prissänktes i natt i Sverige med upp till 55 000 kronor. Den billigaste varianten med bakhjulsdrift kostar nu från 534 170 kronor vid beställning, ner med cirka 50 000 kronor.  Den mest sålda varianten Long Range med fyrhjulsdrift har nu ett beställningspris på 614 170 kronor, den kostade nyligen 669 000 kronor, en sänkning på cirka 55 000 kronor. Men det går vanligtvis att hitta nya lagerbilar hos Tesla som är ännu billigare. Andra Teslamodeller har än så länge inte prissänkts.

Tesla Model Y Performance kostar nu 664 170 kronor

– I vår strävan att påskynda världens övergång till hållbar energi, är ett nyckelfokus för oss 2024 att möjliggöra att Tesla blir mer tillgänglig för fler och fler människor. Vårt mål är att uppnå detta genom att utnyttja våra innovativa ingenjörs- och tillverkningsprocesser, som gör produktionen mer tids- och kostnadseffektiv. Genom att överföra effektivitetsvinsterna till våra kunder kan vi göra vår produkt ännu mer prisvärd. Model Y finns nu från 534.170 kronor, uppger Tesla efter sänkningen.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester