Norsk Tesla-ägare fick garanti av Musk: Får 1,9 miljoner kr

En norsk Teslaägare har vunnit en jordskredsseger över Tesla i rätten efter att ha fått en personlig garanti direkt från Elon Musk. Hans Tesla stod på verkstad under 2000 dagar när han vägrade hämta ut den. Tesla måste nu betala mannen över 1,9 miljoner kronor. 

Den spektakulära konflikten mellan Tesla och en norsk ägare har få motstycken i bilbranschen. Enligt Motor.no är domen i Oslo Tingsrätt nu fastställd, sedan Tesla valt att inte överklaga. Mannen fick rätt på punkt efter punkt mot Tesla i den bisarra konflikten där Elon Musk gett ägaren en personlig garanti. 

Tesla ska betala tillbaka hela köpeskillingen på 1,1 miljoner kronor för en Tesla Model S som köptes i november 2016. Dessutom ska de ge den 40-årige mannen ränta på 600 000 kronor och de får betala mannens rättegångskostnader på 239 000 kronor, totalt 1 939 000 kronor. 

Det var här hos Tesla i Skøyen som bilen stod parkerad i 5,5 år. Foto. Google Street View

Och allt handlar egentligen om att bilen hade för långsam acceleration. När bilen köptes lovade Tesla att den skulle gå att uppgradera från Model S P90D till en nyare version med snabbare acceleration. Ägaren skrev till Elon Musk på Twitter (nuvarande X) som gav en garanti att den skulle gå att uppgradera. 

Men Tesla i Norge lyckades aldrig uppgradera Model S P90D som Elon Musk utlovat. Dessutom hade bilen en del andra defekter. Det gjorde att kunden vägrade hämta ut sin bil från  Teslas verkstad på Skøyen i Oslo under 5,5 år, eller mer än 2000 dagar. Tesla krävde mannen på parkeringsavgift, men fick ge sig även på den punkten. 

Enligt Motor.no kan Tesla nu tvingas betala ut pengar även till andra ägare som inte fått uppgraderingar. Tesla Norge återköpte till slut bilen av kunden i juli och den är numera vidaresåld till en privatperson i Bergen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester