Vägrade hämta ut sin Tesla från verkstaden – i 5,5 år

I 5,5 år vägrade en norsk Teslaägare att hämta ut sin bil från Teslas verkstad i Oslo. Han ville inte ens gå med på att Tesla köper tillbaka hans bil – med kravet att han inte fick köpa en Tesla igen på fem år. Nu har norrmannen stämt Tesla på 1,6 miljoner kronor för bilen som bara gått 150 mil på sex år.

En konflikt mellan Tesla och en norsk ägare av en Tesla Model S har fått bisarra följder. Mannen köpte en Tesla Model S i november 2016 för 1,1 miljoner norska kronor, uppger Motor.no. Men bilen hade inte den uppgradering av batteriet som mannen blivit lovad, samt hade en del andra defekter. 

Tesla lagade bilen och meddelade ägaren att den var klar för avhämtning i juni 2017. Men mannen var inte nöjd och vägrade att hämta ut bilen som bara gått 150 mil, fram till november 2022. Han ville inte ens gå med på att Tesla återköpte bilen, då han motsatte sig Teslas motkrav var att han inte skulle få köpa en annan Tesla på fem år. 

Teslan har stått parkerad hos Teslas servicecenter i Skøyen i Oslo i över 2000 dagar. Bild: Google Street View

Tesla Norge fick rätt på nästan alla punkter i den norska allmänna reklamationsnämnden som tyckte företaget gjort mer än lagen kräver, förutom att de ska ersätta mannen med 50 000 kronor för att batteriet inte gick att uppgradera. 

Nu skrivs nästa kapitel i det långdragna bråket. Tesla kräver mannen på 99 000 kronor för att de haft bilen parkerad i 5,5 år på sin verkstad i Skøyen i Oslo. Men bilägaren har stämt Tesla tillbaka, på 1,7 miljoner kronor. Dels 600 000 kronor i ränta, dels 1,1 miljoner kronor för bilen. Rättegången är planerad att hållas den 5 juni i Oslo tingsrätt.
– Tesla kan inte kräva ersättning för en odokumenterad ekonomisk förlust för förvaringen av bilen, skriver kundens advokat enligt Motor.no.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester