Mystiska bilderna: Maskerad P1800 dyker upp vid Volvos testbana

Här är de mystiska bilderna som fått spekulationerna att ta fart. 
En kamouflerad Volvo P1800 dök upp vid Volvos testbana i Hällered. 
Sannolikt drivs bilen av el – ska Volvo släppa en ”restomod”? 

Att visa upp sina klassiska modeller som elbilar har blivit en stark trend hos världens biltillverkare. Jaguar har visat en elektrisk E-type och Volkswagen har visat både Bubblan, Folkabussen och en Beach Buggy i elektrisk tappning. 

Nu cirkulerar mystiska bilder på nätet som har fått spekulationerna om att Volvo ska göra samma sak med sin ikoniska bilmodell P1800. Reddit-användaren thevolvofans tog nyligen bild av en mystisk maskerad Volvo P1800 i närheten av Volvos testbanan i Hällered utanför Göteborg. 

Den maskerade bilen tycks sakna avgasrör och har mycket bredare däck än en vanlig P1800. Hjulhusen är också modifierade och fronten tycks vara rejält omgjord. Det ger vid handen att bilen kan vara omgjord till elbil. Från början är det en Volvo P1800 från 1964 och ägaren Mattias Evensson som uppges arbeta som chef för motorutveckling för Geely-ägda racingstallen Cyan Racing. 

Det finns redan en fyrhjulsdriven elektrisk Volvo P1800 som är byggd av den kände bilbyggaren Leif Tufvesson, men om den har något samband med den nya bilen som nu har dykt upp är för tidigt att säga. Nästa år firar Volvo P1800 60 år som bilmodell efter säljstarten, och det ligger nära till hands att tro att Volvo vill uppmärksamma jubileet.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester