Mercedes ger elbilen EQS grill från förbränningsbil

Elbilen Mercedes EQS har fått kritik för sitt utseende. Nu gör Mercedes om bilen – och gör den mer lik sina modeller med förbränningsmotor. EQS får ett fejkat grillgaller i fronten och en riktig Mercedes-stjärna på huven. Räckvidden är rekordlång.

Mercedes EQS är en av de mest lyxiga och komfortabla elbilar som går att köpa. Dessutom är räckvidden längre än på nästan alla andra bilar. Ändå har försäljningssuccén märkligt nog uteblivit. Många har skyllt det på bilens strömlinjeformade utseende. 

Karossen har inte tilltalat alla, och nu förändrar Mercedes utseendet på bilen. Den får ett fejkat grillgaller i huven och blir mer lik bilarna med förbränningsmotor i S-klassen, vilket kanske kan övertyga de skeptiska om elbilens förträfflighet. 

Viktigare är kanske att batteripaketet vuxit till mastiga 118 kWh vilket ökar räckvidden rejält. Den förra modellen kom upp till 763 km och den nya är klassledande med en räckvidd på 822 km i bakhjulsdriven version.

Komforten är ännu bättre än förut. Baksätena har fått mer stoppning och det går att välja till ett paket som gör att det främre passagerarsätet kan tippas framåt. Då blir benutrymmet väl i klass med ett första klass-säte i ett flygplan. Massagestolar finns som tillval. 

Den som inte bara vill jäsa i baksätet kommer att uppskatta att Mercedes höjt dragvikten till 1700 kg på den fyrhjulsdrivna modellen, tidigare fick bilen bara dra 750 kg. 


LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester