Körde ifrån polisen – gömde sin Corvette i en lada i 43 år

Corvetten med 7,0-liters V8-motor gömdes undan i en lada efter en polisjakt för 43 år sedan. Nu har bilen sett dagens ljus igen. Här är historien om hur ”Big Block Mike” lurade polisen.

Någon gång i slutet av 1970-talet gömdes en Chevrolet Corvette med sjuliters Big Block-V8 undan sedan ägaren ”Big Block Mike” fått problem med polisen. Där har den potenta muskelbilen stått ända tills nu. 

Det började med att en tonåring i norra Alabama, USA, köpte sin drömbil 1974, en Corvette C3 från 1968. För att ha råd med bilen jobbade Mike extra och fick ihop 2900 dollar till Corvetten.Den röda Corvetten var speciell då den hade en 7,0-liters V8 på 435 hästkrafter som bara fanns på två årsmodeller, 1968 och 1969. 

Ganska snart blev Mike känd för att ha stadens snabbaste bil och fick smeknamnet Big Block Mike. Ryktet nådde den lokala polisen och det ledde till en biljakt där polisen hade föga framgång. Bilen var dock lätt att känna igen eftersom den hade en svart bakpanel efter en olyckshändelse med ett däck som lossnade. För att undgå upptäckt gömde Mike bilen i en lada och där har den stått fram till nu. 

Till slut höll ladan där bilen har stått på att rasa och nu har han äntligen vågat ta fram bilen och börjat renovera den, så risken är stor att Big Block Mike kommer att göra Alabamas vägar osäkra med Corvetten igen. Hur den lokala sheriffen kommer att agera denna gång återstår att se.