Köpet av Saab-fabriken helt klart: ”Känns jättebra”

Nu är köpet av den gamla Saabfabriken helt klart. Stenhaga Invest och Svante Andersson är ny ägare till det klassiska området i Trollhättan. 
–  Det känns jättebra! säger Svante Andersson, vd för Stenhaga Invest, till TTela.

Vad ska hända med den gamla Saabfabriken och kommer elbilen Nevs Emily GT att börja tillverkas igen? Det är två frågor som många undrar över. Redan före sommaren kom nyheten att Stenhaga Invest köper Saabs gamla fabrik av Nevs. Men affären har dragit ut på tiden. Men nu är det hela klart att Stenhaga Invest och Svante Andersson tar över fabriken på 320 000 kvadratmeter med inventarier och maskiner och 80 hektar mark. 

– Vi har suttit hela dan och nu är tillträdet klart. Nu äger vi det. Det känns jättebra att affären är klar! Nu startar ett massivt arbete med att få till alla avtal för att fylla fastigheten. Och den är stor, så ju fler människor som jobbar där, desto bättre, säger Svante Andersson till TTela

Svante Anderssons och Stenhaga Invests köpa av Saabs fabrik är nu klart. Om elbilen Nevs Emily GT kommer att tillverkas i fabriken är inte klart.

Det finns förhoppningar om att elbilen Nevs Emily GT som i hemlighet togs fram av gamla Saabingenjörer på Nevs ska tillverkas i fabriken. Nevs vd Nina Selander har försökt sälja elbilsprojektet till olika intressenter, men ännu är ingenting klart. Bilen kommer nu att ställas ut på eCarexpo i Göteborg i början av december. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester