Känd komiker fast för fortkörning – tappar körkortet

Den kände komikern drog på lite väl fort på E4 i höjd med Knivsta norr om Arlanda. Polisens videofilm visar att Måns Möllers snabba Mercedes körde i 142 km/h och tog körkortet direkt. 

En av Sveriges mest kända och uppskattade underhållare hade alldeles för bråttom på E4:an i höjd med Knivsta i Uppland i början av februari, rapporterar UNT. Det var komikern Måns Möller, 42, som stoppades av polisen efter att ha kört i 142 km/h på 110-vägen i en Mercedes. Fortkörningen filmades av polisbilens videokamera.  

Eftersom hastigheten var mer än 30 km/h över det tillåtna återkallade polisen körkortet direkt på plats och rapporterade fortkörningen till Transportstyrelsen. Måns Möller valde att inte erkänna gärningen på plats och få ett strafföreläggande, istället gick det vidare till utredning och åtal.

Måns Möller gör reklam för elbilsladdning hos en bensinkedja, men nu får han inte köra bil på några månader.

Möller dök heller inte upp när polisen kallade till förhör. När polisen fick tag i honom i telefon förnekade han brott. Nu har han åtalats och kommer med stor sannolikhet att få 3600 kronor i böter, utöver att körkortet återkallats.

Eftersom brottet är ringa kommer det att avgöras utan huvudförhandling enligt reglerna om snabbförfarande i brottmål. Transportstyrelsen kommer att fatta beslut om hur länge Måns Möllers körkort återkallas. Carup har sökt Måns Möller för en kommentar. Bilden ovan är tagen i ett tidigare sammanhang.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester