Polisen tog Jan Emanuel – förlorar körkortet

Jan Emanuel har åkt fast för fortkörning. Profilen förlorar körkortet efter att ha kört 138 km/h på en 80-väg i sin Lamborghini. 
– Hur kan man ge mig 4000 kronor i böter om jag kör så här för fort? Jag borde väl ha 150 000 kronor i böter i alla fall, säger han till Expressen

EU-valskandidaten Jan Emanuel har stoppats fem gånger på två veckor i sin nya Lamborghini. Nu får han parkera bilen ett bra tag framöver. I lördags togs Folklistans toppnamn av polis efter att ha kört 138 km/h på en 80-väg. 
Han förklarar fortkörningen med att han körde om en annan bil med sin Lamborghini. 
– Jag ser ju att det är en bil bakom. Jag tänker att jag inte kan ha ett sådant oflyt att det är snuten bakom mig. Så jag trycker på när jag kör om. Och de mäter mig i omkörningen, säger han. 

Körkortet omhändertogs på platsen och han fick ett strafföreläggande med 4000 kronor i böter. Något han faktist tycker är för lite. 
– Hur kan man ge mig 4000 kronor i böter om jag kör så här för fort? Jag borde väl ha 150 000 kronor i böter i alla fall. Ge mig en halv miljon så att jag bryr mig åtminstone, säger han till Expressen

Nu ska han sälja sin nya Lamborghini Aventador för dyra miljoner kronor. Istället överväger han att köpa en Rolls-Royce från 1970-talet, en bil som inbjuder till långsammare hastigheter än det italienska fullblodet. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester