Jan Emanuels lyxköp: Låter följarna välja nya superbilen

Han kör redan en vit Lamborghini Aventador – men Jan Emanuel Johansson behövde en bil till. 
Då lät han följarna välja ut hans nya vrålåk. Valet stod mellan Mercedes AMG-GT R, Lamborghini Huracan och Lamborghini Urus. 
– Jag älskar den för att den är så fruktansvärt ful, säger Jan Emanuel. 

Jan Emanuel Johansson blev först känd som vinnare av Expedition Robinson 2001. Lite senare kom han in i riksdagen för socialdemokraterna. Men det är som företagare inom välfärdsbranschen han har blivit ekonomiskt oberoende. Den tidigare värstingen som växte upp med en ensamstående mamma i Uppsalaförorten Gottsunda tjänade 100-tals miljoner när hans framgångsrika företag blev uppköpt.

En del av förmögenheten har Jan Emanuel använt till att köpa exklusiva bilar. Bland annat har han ägt en Rolls-Royce som hette Mona, efter Mona Sahlin. Men på slutet har Jan Emanuel kört en vit Lamborghini Aventador. 

Häromdagen var det dags att uppgradera vagnparken och då tog han sina Instagram-följare til hjälp när han styrde kosan till Olofsson Auto i Norrköping. En av bilarna som följarna kan rösta på är Mercedes AMG-GT R med en dubbelturbo-V8 på 585 hk.

– Jura har redan sålt på mig en GT S, Sossemodell, men jag vill hellre ha en fyradörrars, den är fin, men har för lite dörrar, säger Jan Emanuel. 

Ett lite mer exklusivt val är en lättad Lamborghini Huracan Performante med 640 hk och fyrhjulsdrift.  0-100 km/h går på tre sekunder blankt, men kanske är den för lik den Lambo han redan har?. 

– Först och främst är den miindre och har inte måsvingedörrar, jag har varit lite sugen på den här modellen, säger Jan Emanuel. 

Slutligen kan följarna rösta på super-SUV:en Lamborghini Urus med V8 på 650 hk. Nästan det värsta som går att hitta i SUV-väg i dag. Bilen är lackerad i en ny matt knallgrön kulör. 

–  Den är så fruktansvärt ful, den är grodgrön. Jag älskar den för att den är så ful. Jag har aldrig sett något liknande, säger Jan Emanuel. 

Hur det slutade? Ja, vi vill inte förstöra spänningen, så det får du se i Youtube-klippet som finns här intill. 

Köp din jan emanuel johansson online

Senaste nytt