Hittar övergiven verkstad – full med sportbilar

En sensationell samling med förfallna sportbilar har hittats på en övergiven verkstad. Bland bilarna finns en Jaguar XJS, en Porsche 944 – och en väldigt värdefull Maserati Merak.
– Vi ska gå och kolla in en bensinstation med service som har varit stängd eller avlyst under väldigt väldigt lång tid, säger The Bearded Explorer.

Storbritannien tycks vara fyllt av spännande övergivna platser där värdefulla bilar lämnats åt sitt öde. Nu har youtubern The Bearded Explorer slagit till igen och gjort ett sensationellt fynd. På en övergiven verkstad och bensinstation i Cornwall hittar han flera sportbilar i varierande grad a förfall.

Först fyndet är en Triump TR3 som är så förfallen att den knappt går att känna igen.
– Herregud, nu är det uppenbart att den här har stått parkerat här väldigt väldigt länge så länge att karossen faktiskt börjar ramla av bilen, den har nog stått här 20-30 år. Tyvärr är den helt förstörd, jag tror inte att den går att rädda, säger han.

Då finns det mer hopp för en Jaguar XJS, även om den också är tämligen sliten. Bilen är väldigt rostig och mossbevuxen, även om det inte finns några direkta hål. Kanske lämnade någon bil in den på lagning för 20 år sedan, utan att hämta ut den. Nu verkar det som skroten blir nästa anhalt.
– Det kommer inte vara värt att rädda den här bilen.

En Ford Escort XR3i är av senare årgång står kvar inne i verkstaden. Bredvid Forden står en verkligt värdefull raritet. Den italienska sportbilen Maserati Merak SS med mittmotor har märkligt nog lämnats åt sitt öde. Det italienska fullblodet är värt omkring en miljon kronor i fint skick. Bilen är delvis nedmonterad och ser ut som en pickup när bågarna tagits bort från bakpartiet. I en annan del av verkstaden har en BMW Z3 lämnats kvar.

Inne på verkstaden finns även en Porsche 928 som verkar vara i relativt bra skick. Under en massa växter hittas en Porsche 944 begravd.
– Herregud, det är faktiskt helt otroligt, säger The Bearded Explorer och vi kan inte annat än hålla med.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester