Gigantisk bilsamling hittad på övergiven gård

Ett ladufynd i mastodontklassen har gjorts i Storbritannien. Över 100 klassiska bilar har hittats på en övergiven gård i och utanför fallfärdiga lador. 
– Så många klassiska bilar att jag knappt kunde tro mina ögon, säger Youtubern ”The Bearded Explorer”, som håller platsen hemlig.

Tack vare en tittare blev Youtubern tipsad om en övergiven bilsamling utöver det vanliga. Fyndet är de största som gjorts i Storbritannien och har uppmärksammats flera gånger. När “The Bearded Explorer” kommer till ladan i den övergivna gården någonstans i Storbritannien tror han knappt sina ögon. Bondgården övergavs för många år sedan, och de boende lämnade sin bilsamling vind för våg i ladan.

Det handlar om mer än 100 klassiska bilar som står parkerade långa rader. Bilarna är i varierande grad av förfall, men många verkar klarträddningsbara. Det finns allt från äldre vardagsbilar till exklusiva sportbilar i den sorgligt övergivna bilsamlingen.

En Saab 900 turbo cabriolet har verkligen sett bättre dagar.

Från början verkar kanske ladufyndet lite småtrist med några Ford Transit-skåbilar och gamla Peugeoter. Men i de stora ladorna finns börjar det bli riktigt spännande. Ford Sierra XR4x4 är idag en eftertraktad samlarbil med få bevarade exemplar det finns också ett par Jaguar XK8:or som nästan är helt täckta av buskar. Precis som alla brittiska bilsamlingar så finns det förstås flera MGB GT:er.

BMW 635 CSi är en eftertraktad coupémodell med extra stark sexcylindrig motor.

En exklusiv BMW 635 CSi verkar relativt välbehållen och är klart räddningsbart skick, interiören är riktigt fin. 

Bilar med V12-motorer tillverkas knappt längre, men i samlingen står en XJS med en V12:a. Den som gillar äldre Jaguarer går kanske igång mer på  Jaguar Mark 2:or. Det finns också en Peugeot 205 GTI, VW Golf GTI, en Mercedes-Benz 280C och en Rolls-Royce från 1980-talet. Och under en presenning står en Aston Martin som verkligen förtjänar ett bättre öde. Andra brittiska klassiker som övergivits är Lotus Europa och den fyrhjulsdrivna Jensen Interceptor. Gömd under bråte finns en Lotus Esprit. 
– Detta är helt galet. Det här är kriminellt, vad är det som pågår här? säger The Bearded Explorer.

En bilsamling är förstås inte komplett utan Porschar, Här finns det både 924 och 944 som verkar ha parkerats för gott. Ett tragiskt öde för så fina bilar. Stora delar av ladorna är igenvuxna och fallfärdiga, det finns också bilar som lämnats åt sitt öde utanför, en Saab 900 turbo cabriolet är nästan helt övervuxen med mossa. 

Vad som ska hända med bilarna nu är det ingen som vet, men vi kan hoppas att den fantastiska samlingen auktioneras ut, så att vissa av klassikerna kan räddas. Det har hänt att likande bilfynd sålts efter att de hittats, och någon rår rimligen om alla de dekadenta bilarna.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester