100-tals klassiska bilar hittade på övergiven gård: ”Bilkyrkogård”

Här hittas över 100 klassiska veteranbilar gömda på en övergiven herrgård. Bland bilarna finns flera Jaguarer, Mercedes, BMW, VW Golf GTI och en lyxig Volvo S90 Executive.  
– Herrgården drabbades för några år sedan av en mycket allvarlig översvämning och har sedan dess hamnat i ett sorgligt tillstånd, säger youtubern Ratarossa. 

Ratarossa har gjort sig känd för att spåra upp övergivna Ferraribilar och renovera dem till fungerande skick. Bland annat har han räddat en Testarossa cab och håller på med en Ferrari BB512i.

Men nu beger han sig till en övergiven herrgård tillsammans med youtube-kollegan The Bearded Explorer. Tillsammans gör de ett gigantiskt bilfynd på en övergiven herrgård någonstans i Storbritannien. 

– Vi är mitt i ett väldigt trevligt område i det här landet. Av integritetsskäl kan vi inte visa upp huset. Men jag kan visa trädgården och enbart tomterna är värda 5-7 miljoner pund, säger Ratarossa. 

Gömda på i den igenväxta trädgården finns ett 100-tal klassiska bilar från olika tidsepoker. Den översvämningsskadade herrgården fungerar också som lager för ett omfattande lager av fordonsdelar. 

Flera klassiska Jaguarer finns bland alla övergivna bilar.

En genomsökning av markerna avslöjar många spännande övergivna bilar  som borde räddas från att rosta bort. De hittar bland annat flera Jaguarer, i varierande skick, och med Jaguars klassiska ekerhjul. Ett annat fynd är en BMW 2002 som mer eller mindre är i upplösningstillstånd efter många år i naturen. Bilfaunan är minst sagt varierande och sträcker sig från 60-tals Jaguarer till en Volvo S90 Executive från 90-talet.

En brittisk klassiker som passar på en herrgård är Jensen Healey, den har stora gummistötfångare och verkar vara en USA-modell. För 10 år sedan var det inget konstigt att överge en gammal Golf GTI, men idag är modellen värdefull nästan oavsett vilket skick bilen är i.

– Titta på denna, ikonisk, verkligen. Jag älskar dessa bilar inte när de är restaurerade en anständig en av dessa de är inte så dyra men de tittar bara på vajerhjulen på dessa, säger Ratarossa som nu hoppas att bilarna ska bli räddade och renoverade.

Här hittas 100 övergivna bilar.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester