Här får påven sina VW ID.3 – går över helt till elbil

Påven ska gå över helt till elbilar. Volkswagen levererar 40 helt eldrivna ID.3, ID.4 och ID.5 till Vatikanstaten. Påve Franciskus tog personligen emot de två första ID.3-bilarna. 
– Det är en ära för vårt varumärke, säger försäljningsdiretören Imelda Labbé.

Vatikanstaten är starkt drivande i övergången till hållbara lösningar som minskar klimatavtrycket. Volkswagen har valts ut för satt få leverera 40 elbilar till Vatikanstaten. Påven är en av världens främsta försvarare av klimatet. Redan 2015 gick han ut och krävde att världens ledare skulle ta klimatförändringarna på allvar. 2019 träffade han Greta Thunberg och hyllade henne för insatserna för världens klimat. 

Nu har Vatikanstaten bestämt sig för att gå över helt till elbilar. Senast 2030 ska alla avgasbilar vara borta. I början av 2024 kommer nästan 40 helt eldrivna bilar av modellerna ID.3, ID.4 och ID.5 att levereras. Påven Franciskus tog personligen emot två Volkswagen ID.3 från tre av Volkswagens toppchefer. Det är dock inte påvens första elbil, sedan tidigare har han en Fisker Ocean med skottsäker glaskupol.

– Elektrifieringen av fordonsflottor blir allt viktigare över hela världen. Det faktum att Vatikanstatens medarbetare nu också kommer att vara ID.-förare i framtiden är ett stort mål och en ära för vårt varumärke och understryker attraktiviteten av våra helt eldrivna ID.-modeller, säger Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

LÄS MER:


MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester