Geely mest innovativt 2023 – slog Tesla i ny ranking

Geely har varit mer innovativt än Tesla det senaste året, enligt en ny ranking. Tesla är dock fortfarande den mest innovativa elbilstillverkaren på lång sikt.

Geely Group med märken som Volvo, Zeekr och Polestar var den mest innovativa elbilstillverkaren under 2023 och knappade in på Teslas långsiktiga övertag, enligt en ny ranking från tyska Center of Automotive Management (CAM).

Geely Group hade den starkaste tillväxten (+51,8 indexpunkter) av alla före SAIC och Volkswagen. Enligt rankingen Tesla långsiktig ledare för Volkswagen och Geely. Toyota klassas som eftersläpade i rapporten och hade en av de svagaste tillväxterna inom innovationsstyrka. 

Mest innovativa biltillverkare

Källa: CAM

Innovationsstyrkan sägs vara en viktig påverkande faktor i omstöpningen av bilindustrin mot elbilar. Det finns en hög korrelation mellan de innovativa elbilstillverkarna och deras globala försäljningsutveckling, uppger CAM. Och flera kinesiska tillverkare växer snabbare än de europeiska inom innovation.

– Förutom innovationsstyrka, till exempel i form av hög laddningsprestanda, räckvidd eller låg förbrukning, spelar även ett lågt inköpspris en central roll för framtida marknadsframgångar. Vissa kinesiska tillverkare tar för närvarande poäng för båda framgångsfaktorerna, säger forskningsledaren Stefan Bratzel till Ecomento

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester