Fisker börsstoppat – konkurs hotande nära

Fisker har avbrutit förhandlingarna med biltillverkare om en affär. Konkursen är nu hotande nära. Beskedet fick aktien att kollapsa – sedan stoppades handeln i väntan på vidare besked. 

Framtiden blir alltmer osäker för elbilstillverkaren Fisker. På måndagen meddelade Fisker att de avbrutit förhandlingarna med en stor biltillverkare, som tros vara Nissan, om samarbete. De avbrutna förhandlingarna gör att Fisker kan tvingas till omstruktureringar inom eller utanför domstol och kapitalmarknadstransaktioner,  uppgav Fisker. Finansieringen på 1,5 miljarder från en delägare har också spruckit.
SENASTE NYTT: Fisker kastas ut från börsen

– Dessa alternativ innebär betydande osäkerheter, och det kan inte finnas någon garanti för att någon av dessa diskussioner kommer att bli framgångsrika eller att några medel kommer att vara tillgängliga för företaget under åtagandet, uppger Fisker i ett uttalande.

Beskedet fick aktien att stördyka till 9 cent, ett ras med 28 procent, innan handeln stoppades i väntan på ytterligare besked. Senare under månadagen kom beskedet att Fisker kastas ut från Nasdaq-börsen. Enligt NYSE är börskursen ”onormalt låg” och aktien avnoteras med omedelbar verkan. Beskedet gör att Fisker måste betala tillbaka konvertibla skuldebrev för miljarder, något som sannolikt kommer knäcka bolaget.
SENASTE NYTT: Fisker kastas ut från börsen

Analytiker tolkar beskedet som att konkursen nu är oundviklig. Om Fisker går i konkurs är det grundaren Henrik Fiskers andra konkurs. Även hans första försök med bilmärket Fisker Automotive slutade i konkurs 2013. 

LÄS MER: