Chockbesked för Fisker – kastas ut från börsen

Elbilstillverkaren Fisker kastas ut från New York-börsen med omedelbar verkan. Aktiekursen är onormalt låg, enligt NYSE. Chockbeskedet gör att Fisker måste betala tillbaka miljarder för konvertibler. Fisker uppgav inatt att de inte har pengar för att betala.  

De dåliga nyheterna kommer nu slag i slag för Fisker och en total kollaps tycks oundviklig. Efter att bolaget meddelat att förhandlingarna med en biltillverkare om samarbete avbrutits rasade bolagets aktie med 28 procent till 9 cent. 

Det fick de ansvariga på New York-börsen att först börsstoppa Fisker för att sedan meddela att aktien helt kommer att avnoteras från börsen på grund av ”onormalt låg aktiekurs”, uppger CNBC. För Fisker är följden katastrofal. bolaget måste nu betala tillbaka pengar för flera av sina osäkrade konvertibla skuldebrev. Det är pengar som Fisker inte har. 

Fisker varnar nu för en nära förestående konkurs då de inte har pengar att betala tillbaka konvertiblerna. Redan tidigare har Fisker missat räntebetalningar på sina obligationer. 
– Vi har för närvarande inte tillräckliga kassareserver eller finansieringskällor som är tillräckliga för att tillgodose alla belopp som ska betalas enligt 2026 Notes eller 2025 Notes, och som ett resultat kan sådana händelser ha en väsentlig negativ effekt på vår verksamhet, verksamhetsresultat och finansiella ställning, meddelar Fisker i ett uttalande till amerikanska finansinspektionen, SEC. 
LÄS ÄVEN: