Elon Musk förklarar priskrig mot Lucid Air: ”Handsken är kastad!”

Nya elbilsdrömmen Lucid Air blir billigare än väntat. 
Basmodellen går 65 mil på el och kostar som en Tesla Model S. 
Nyheten fick Elon Musk att förklara priskrig mot Lucid på twitter: 
– Handsken är kastad! skriver han. 

Nya elbilstillverkaren Lucid Motors har stora planer och grundaren Peter Rowlinson har erfarenhet från att konstruera Teslas modeller. De har redan avslöjat det mesta om toppmodellen Lucid Air Dream Edition som får 1080 hk och gör 0-100 km/h på 2,5 sekunder. Räckvidden är 83 mil. Som av en ren slump svarade Tesla någon vecka senare med sin Model S Plaid som går 84 mil och klarar 0-100 km/h på 2,1 sekunder. 

Nu kommer fakta och amerikanska priser om instegsmodellen av Lucid Air och bilen blir billigare än vad de flesta trott. Och återigen har Tesla, som en ren slump, sänkt sina priser och hamnat strax under Lucid Air. Tesla har tvingats göra två prissänkningar på totalt 5570 dollar denna vecka för att svara på Lucids nya modell. 

Instegsmodellen av Air klarar 65 mil enligt den tuffa EPA-normen. Bilen får 480 hk och fyrhjulsdrift, vilket lär täcka de flestas behov. I USA kommer bilen att kosta 69 900 dollar, vilket torde motsvara omkring 900 000 kr med svenska skatter.  Den som vill ha Lucid Air Touring med 620 hk får räkna med att betala en bit över en miljon. 

Svenska köpare kan lägga en reservation på instegsmodellen för 300 dollar, cirka 2700 kr. Men det blir till att vänta på leverans till år 2022. 

Tesla ör uppenbart störda av Lucid Airs planer och samtidigt som priset på Model S sänktes till 500 dollar under Lucids skrev Elon Musk på twitter: 
– Handsken är kastad! Profetian kommer att bli uppfylld. Model S prisändras i kväll till 69 420 dollar. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester