Elbilen låste hjulen: ”Hårsmån från frontalkrock”

MG-ägaren Mirel Malkoc var en hårsmån från en svår bilkrasch i sin MG4. När han släppte upp gaspedalen låste bilens antisladdsystem hjulen och sladdade över i mötande körbana. 
– Jag försöker rädda situationen, men jag har ingen chans. Vi åker över på fel sida av vägen med hela familjen i bilen. Total jävla katastrof och en livsfara att åka med bilen så fort det är halt ute, säger MG4-ägaren till Carup. 

Carup har i flera artiklar rapporterat om de livsfarliga bristerna i hjälpsystemen i elbilen MG4. Bilen har en filhållning som plötsligt kan slunga över den i fel körbana. Antisladdsystemen på bakhjulen har ett så aprubt ingripande att de riskerar att orsaka sladdar istället för att häva dem. 

MG har inga planer på att stoppa eller återkalla bilarna, trots att ett flertal ägare beskriver systemet som livsfarligt för Carup. Nu har en MG4-ägare från Mark i västra Sverige varit en hårsmån från en svår bilolycka när bilen helt oväntat fick sladd. 

– Det som hände igår var att vi var sekunder ifrån en frontalkrock, jag är fortfarande otroligt irriterad och  chockad. Det var halt väglag ute, som det kan vara på nu vintern, men inget märkvärdigt. Jag släppte upp gaspedalen på en raksträcka, jag höll alltså rak kurs, ingen kurva överhuvudtaget. Så fort jag släpper gasen så verkar det som att bakhjulen låser sig och bilen får sladd. Jag försöker rädda situationen men jag har ingen chans.  Vi åker över på fel sida av vägen med hela familjen i bilen. Vi kan bara vara tacksamma att föraren i motsatt riktning hann få stopp på sin bil, berättar Mirel Malkoc.

MG har svarat på larmrapporterna om de farliga systemen i bilen och säger att bilen har förbättringspotential, men de planerar inga direkta åtgärder. Nu vill Mirel Malkoc att bilmodellen återkallas och han vill häva sitt eget bilköp.

– Det är en total katastrof och en livsfara att åka med bilen så fort det är halt ute. Det är en tidsfråga innan det sker en rejäl olycka på våra vägar med dem här bilarna. Jag har kontaktat Hedin Bil i Borås  där vi har leasat bilen och väntar på svar. Vi kör inte bilen en meter till. Jag vill inte utsätta mig och min familj för fara eller några andra trafikanter för den delen heller, säger Mirel Malkoc.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester