Cybertruck oskadd efter krasch med Toyota

Världens mest hajpade bil har drabbats av sin första trafikolycka. En Tesla Cybertruck kraschade med en Toyota Corolla inte långt från Teslas kontor i Palo Alto i Kalifornien. Efter kraschen är Toyotan skrot medan Teslan är närmast oskadd.

Ingen annan bilmodell har varit mer omskriven i världen under 2023 än Tesla Cybertruck. Leveranserna startade i november och nu har bilmodellen drabbats av sin första trafikolycka på allmän väg. Användare på Reddit har dokumenterat och delat bilder på en Tesla Cybertruck som har krockat med en Toyota Corolla från 2009 i närheten av Palo Alto i Kalifornien.

Smällen har varit ganska rejäl eftersom krockkuddarna lösts ut i Cybertrucken, även om bilen i skottsäkert rostfritt stål synbarligen ser hel ut. Toyotan som tycka ha frontalkrockat med Cybertrucken tycks dock ha fått betydande skador. Men enligt California Highway Patrol har det gått relativt bra för passagerarna, Teslans förare ska ha fått lindriga skador. Toyotans förare ska ha varit 17 år gammal. Tre personer färdades i Teslan. 

Head on today on CA-17
byu/boddhya incybertruck
Tesla Cybertruck ser ut att vara nästan oskadd efter kraschen, medan Toyotan blev skrot. Bild: Whole Mars/X

– Den 28 december 2023 cirka klockan 14:05 skickades CHP Redwood City-enheter till en tvåfordonsolycka på SR-35 (Skyline Boulevard), söder om Page Mill Road. Vår preliminära undersökning tyder på att en Toyota Corolla färdades söderut på SR-35, söder om Page Mill Road, med okänd hastighet, när föraren av okänd anledning svängde åt höger och sedan träffade en vall på höger axel. Toyotan gick sedan in på vägbanan igen, korsade de dubbla gula linjerna i norrgående körfält och kraschade in i en Tesla Cybertruck som färdades norrut på SR-35 i norrgående riktning, uppger California Highway Patrol för Autopian. 

Det är oklart om Cybertrucken är en kundbil eller en bil som tillhör Tesla. Den har Palo Alto-registrering och Tesla har ett stort utvecklingskontor cirka 15 km från olycksplatsen.  
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester