Bugatti värd 40 miljoner krockade med Porsche 911 cabriolet

Är det här sommarens dyraste bilolycka? 
En Bugatti Chiron värd 40 miljoner och en Porsche 911 Cabriolet för någon miljon fick mycket svåra skador. 
Två personer fördes till sjukhus med ambulans. 

Den svåra trafikolyckan inträffade i det berömda Gotthardpasset i Schweiz. Men det är de inblandade fordonen som gjort krocken till en världsnyhet. Det är inte varje dag sportbilar för över 40 miljoner kronor demoleras i olyckor. 

Enligt uppgifter i schweizisk press körde Bugattin och Porschen bakom en Mercedes uppför passet. Framför de tre fordonen låg i sin tur en husbil som körde långsamt. Bugattin tröttnade och gasade för omkörning i bilen med 1500 hk. Även Porschen 911:an kastade sig ut. Men bilarna fick möte och fick kasta sig tillbaka. Porschen krockade med Bugattin som i sin tur krockade med husbilen, och Porschen krockade med Mercedesen.

Porschen ska också ha träffat en stenpelare, som dock räddade den från att rasa ner för i en bäck.

Porscheföraren blev allvarligt skadad och fick föras med ambulans till sjukhus. Även passageraren i Mercedes fick föras till sjukhus. Bugattiföraren sägs ha klarat sig oskadd. 

De två sportbilarna blev rejält skadade och blev stående på vägen. Bilarna är värda över 40 miljoner kronor, så att laga eller att ersätta dem kommer bli en dyr historia för försäkringsbolaget.  

Senaste nytt