Bildextra: Nu blir VW ID.Buzz buzzig på riktigt

Nu blir Volkswagen ID.Buzz buzzig på riktigt. Nya versionen är 25 centimeter längre och får plats för sju åkande. Den förstorade elektriska Folkabussen kommer till Sverige i början av nästa år. 

Retrobussen Volkswagen ID.Buzz har blivit en succé och den elektriska Folkabussen vinner gillanden i många läger. Men egentligen är den inte så buzzig, då den första versionen bara har fem sittplatser. 

Nu presenterar Volkswagen en riktigt buzzig ID.Buzz i den kaliforniska semesterorten Huntington Beach. Nu är ID.Buzz förlängd med 25 centimeter och får innerutrymmen som det anstår en Folkabuss. Den nya större modellen kommer till Sverige i början av nästa år som en fem-, sex- eller sjusitsig bil. Den är också rejält uppgraderad med många nyheter som hämtats från ID.7.

Den nya förlängda versionen kommer bara som personbil, och inte som Transporter. Längden är hela fem meter, 25 centimeter längre än den första ID.Buzzen. Bilen får två riktigt breda skjutdörrar som tillval och ett enormt panoramatak i glas, en nick till den ikoniska Samba-bussen från 1950-talet med massor av rutor i taket.  

Den som inte behöver sju sittplatser kan också beställa den nya längre bussen som fem-, sex- eller sjusitsig. I den sexsitsiga versionen får du riktigt bred och härlig komfort i andra raden. Bagageutrymmet är på som mest 2 469 liter. Den femsitsiga erbjuder 1 340 liters kapacitet och med sju säten är volymen 306 liter. 

Nu kan du också få ID.Buzz med fyrhjulsdrift och nya starkare motorer från ID.7. Dragvikten för den fyrhjulsdrivna modellen blir 1800 kg, perfekt för en husvagn eller båt. Batteripaketet är hämtat från ID.7 och har vuxit till 86 kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 46 mil.  Den bakhjulsdrivna modellen har 286 hästkrafter, medan ID.Buzz med fyrhjulsdrift får 335 hästkrafter. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester