Bevisat: Därför får de som äger en Tesla ligga mer

Den som kör Tesla får fler dejter och får ligga oftare än andra bilägare. 
Män med Tesla har hela 110 procent högre chans att få en dejt på datingappar som Tinder, visar en ny studie. 

Volvo, Skoda och Subaru hör till de mest avtändande bilmärkena.

Dejtandet på nätet har av förklarliga skäl skjutit i höjden och slagit rekord under pandemin. Tinder har så mycket som en miljard swipar om dagen. Samtidigt som fler dejtar så har konkurrensen blivit stenhård. 

Allra tuffast är det för män som har nio procents sannolikhet att få en dejt på 5000 swipar. Kvinnor har bättre odds. Om de swipar 5000 gånger är chansen att lyckas få en träff 56 procent, sex gånger högre sannolikhet än för män.

Men att köra rätt bil kan förbättra dina odds att lyckas i dejtingapparna, visar en ny studie som Money UK ligger bakom. De bestämde sig för att ta reda på vilka bilmärken och bilmodeller som gör en man och kvinna mest attraktiv. De skapade identiska dejtingprofiler i ett antal olika städer, med den enda skillnaden var vilken bilmodell personen ägde och presenterade i profilen.  Som referens gjordes profiler utan bilägande. 

En Aston Martin fördubblar dina chanser att få ett Tinder-ragg om du är man.

Över 70 olika bilmodeller från 30 olika bilmodeller testades av forskarteamet. Och det visade sig vara stor skillnad. För män var det allra mest attraktiva bilmärket en Tesla. Den som har en Tesla Model S har 113 procents högre chans att få ihop det än den som inte har någon bil. Tesla utklassade andra bilmärken som Aston Martin 99 procent, Land Rover, 57 procent, Porsche 73 procent. 

Män som kör Subaru, Seat, Skoda och MG ligger däremot sämre till hos kvinnorna. En Seat i garaget halverar chansen att du ska få en dejt på Tinder. Så mycket för det eldiga spanska bilmärket. 

Även för kvinnor var Tesla det bilmärke som höjde attraktionskraften mest, dock inte med mer än 11 procent. 

Ett intressant faktum var att bilmärket gjorde personen attraktiv i högre utsträckning än bilmodellen. Den betydligt billigare Tesla Model 3 skapade nästan lika stort dejtingsug som Model S. 

– Det står helt klart att rätt åk kan boosta din chans att få en dejt. En Tesla kan öka din chans signifikant att hitta kärleken. Men om du inte är bitcoin-miljonär kan det vara värt att ta några selfies innan du hoppar in i Tesla-ubern nästa gång, slår studien fast. 

Så mycket påverkar bilen mäns dejtingchans

BilmärkeDejtingchans, påverkan i %
Tesla110
Aston Martin99
Porsche73
Range Rover57
Audi41
Mercedes25
BMW15
Volkswagen7
Honda7
Jaguar6
Dodge6
Citreon1
Lexus1
Hyundai-1
Mazda-3
Chevrolet-4
Fiat-6
Nissan-6
Ford-7
Alfa Romeo-9
Toyota-11
Peugot-15
Kia-16
Renault-16
Volvo-17
Subaru-31
Skoda-45
Vauxhall-45
Seat-49
MG-50

Så mycket påverkar bilen kvinnors dejtingchans

Bilmärkedejtingchans påverkan i %
Tesla11
Aston Martin9
Porsche8
Range Rover4
Audi3
Mercedes3
Jaguar2
Alfa Romeo2
BMW2
Volkswagen2
Toyota2
Honda1
Subaru1
Citreon0
Fiat0
Ford0
Hyundai-1
Lexus-1
Mazda-1
Renault-1
Dodge-2
Chevrolet-3
Kia-3
Skoda-3
Vauxhall-3
Nissan-4
Peugot-4
Volvo-5
Seat-5
MG-5

Köp din elbilar online

Senaste nytt