Avslöjat: Mätaren i nya Bugatti går till 550 km/h

Bugatti utvecklar en efterträdare till Bugatti Chiron. Nu visar läckta bilder att hastighetsmätaren i den nya efterträdaren går upp till 550 km/h. Med andra ord blir det troligtvis en toppkonkurrent för svenska Koenigsegg Jesko Absolut.

Det har spekulerats om att fransoserna nere i Molsheim har något alldeles särskilt på gång. Den senaste läckta bilden visar Chirons efterträdares instrumentpanel, som ser ut att vara inspirerad av schweiziska klockor och avslöjar en hastighetsmätare som går till 550 km/h, 50 km/h mer än den befintliga Bugatti Chiron.

Trippeluppsättningen består av en analog hastighetsmätare i mitten, varvräknare till höger och ytterligare tre mätare till vänster. Den centrala enheten har även en liten digital avläsning i botten. Det mest anmärkningsvärda är enheternas transparens, som påminner om designen av exklusiva klockor, där all mekanik och växlar syns i bakgrunden.

Bugattis nya V16-motor.

Som företaget varit ute och bekräftat, dumpar Bugatti sin ikoniska W16 motor till fördel för en ny V16 med hybriduppsättning. Den nya drivlinan sägs ligga på omkring 1800 hästkrafter, vilket bör räcka för att komma upp i hastigheter uppemot den nya hastighetsmätarens begränsningar. Den nya bilens fartresurser gör det tänkbart att utmana Koenigsegg Jesko som planerar för hastighetsrekord i år.

Nya hemliga hyperbilen, med mätare graderad till 550 km/h.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester