Körde på ”tomgång” i Bugatti Chiron Super Sport – förlorar körkortet

Även om du har en hyperbil med en toppfart på 440 km/h måste du hålla hastighetsgränserna. Polisen stoppade en Bugatti Chiron Super Sport 300+ som körde i 184 km/h. Nu får föraren vänta länge på att få köra sin 40-miljonersbil.  

Den franska trafikpolisen stoppade en Bugatti Chiron Super Sport 300+ på motorvägen A11 utanför Chartres. Visserligen är 184 km/h inte någon alltför dramatisk hastighet i en Bugatti Chiron, motorn går mer eller mindre på tomgång. Men det räckte för att få polisens blickar på sig. Hastighetsgränsen på sträckan var 130 km/h.

Bugattiföraren stannade snällt och fick lämna ifrån sig sitt körkort till de franska gendarmerna. Även dryga böter är att vänta, men 15 000 kronor  kanske är ett mindre problem om man har råd med en bil för 40 miljoner kronor.  Den franska polisen visar stolt upp sin ovanliga fångst på Facebook.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ har bara byggts i 30 exemplar och är speciellt utformad för att nå en hög toppfart. Bilen kan köras i 440 km/h, men inte ens om du äger en Bugatti Chiron får du köra så fort på allmän väg. Motorn är en W16 på 1600 hästkrafter och den utvecklar även 1600 Newtonmeter i vridmoment. 

Det tar bara några sekunder att komma upp i väldigt olagliga hastigheter om du trycker på lite med högerfoten i en Bugatti Chiron. 0-200 km/h går på 5,8 sekunder.