Audi smygvisar nya Q4 e-tron: Stor som en Q7:a inuti

Premiären närmar sig för Audis nya elbil Q4 e-tron och nu smygvisar Audi interiören. 
Trots storleken blir den nästan lika rymlig som Audi Q7 och gamla e-tron. 
Stolarna är till stor del gjorda av gamla PET-flaskor.

Om en dryg månad är det premiär för nya Audi Q4 e-tron. Audi kan inte riktigt bärga sig utan visar redan nu upp interiören. Bilen blir i princip lika stor som den befintliga elbilen e-tron. Anledningen är att den redan från start är utvecklad för eldrift. 

I förarmiljön finns flera nyheter: head-up display med augmented reality, nya rattar, säkerhetssäte med integrerad airbag och ett jättefack mellan stolarna som rymmer 4,4 liter. 

Även i baksätet. sitter du bra, om vi ska tro Audi. Det är nästan sju centimeter högre än fram och ger ändå gott om huvudutrymme. Det finns ingen kardantunnel som tar upp benutrymme. Alla fyra dörrsidor har integrerade specialfack för flaskor på upp till en liter som är placerade långt fram vid armstödet och därför lätta att nå.

Bagageutrymmet rymmer 520 liter. Med nedfällda ryggstöd i baksätet, som kan delas 40:20:40, skapas en lastyta som rymmer 1490 liter om den lastas till taket. 

Bilen har augmented reality head-up display som extrautrustning. En svävande pil, den som kallas drönaren, visar nästa punkt för agerande på vägen.

Systemet reflekterar viktig information i vindrutan i två separata nivåer, statusnivån och augmented reality (AR)-nivån.  I den senare visas information från assistanssystemen och körriktningsvisare från navigationssystemet liksom start- och slutdestinationen på motsvarande plats i verkligheten. Symbolerna upplevs som svävande på ett fysiskt avstånd på cirka 10 meters avstånd. 

När det gäller interiörfärger kan kunderna välja mellan svart, stålgrått, santosbrunt eller pergamentbeige. Kunder som föredrar traditionella material kan välja mellan läder/konstläder och finnappaläder. Kombinationen av konstläder och mikrofibermaterialet Dinamica är en annan nyhet. Det ser ut som och känns som mocka men är tillverkat av 45 procent återvunnen polyester, som bl.a. hämtats från textilier och PET flaskor. Puls-klädseln som kombineras med konstgjort läder, är ytterligare ett tillval för S line interiör. Även här används återvunnet råmaterial. Upp till 50 procent av textilen som används består av återvunna PET flaskor som omvandlats till garn i en komplicerad process. 

Fakta Audi Q4 e-tron

Längd: 4590 mm, bredd: 1865 mm, höjd: 1613 mm

Axelavstånd: 2,76 meter, innerutrymme 1,83 meter

Bagageutrymme 520 liter, fällbart ryggstöd 40:20:40

Elbilsarkitektur baserad på MEB

Augmented reality head-up display

Ny rattgeneration med haptiska touchreglage

Förvaringsfack rymmer ca 25 liter

Säkerhetsstol med airbag mellan framsäten

Sätesklädslar av återvunnen polyester och PET-flaskor

Köp din q4 e-tron online

Senaste nytt