Audi för 700 000 kr fick motorras efter 2 timmar

Kvinnan köpte en exklusiv Audi för 700 000 kronor. Bara två timmar senare drabbades bilen av ett totalt motorhaveri. Bilfirman skyllde på att att en anhörig till kvinnan kört för fort med Audin då färden gått i 150 km/h. Men nu får kvinnan rätt i Allmänna Reklamationsnämnaden – en Audi ska klara den hastigheten. 

En medelålders kvinna från Växjö köpte en exklusiv begagnad Audi från en handlare i Stockholmsområdet i somras, uppger Smålandsposten. En anhörig till kvinnan hämtade Audin. Men efter endast två timmars körning söderut drabbades bilen av ett totalt motorhaveri. Efter bärgning till märkesverkstad upptäcktes det att en vevstake trängt rakt ut genom motorblocket. 

Kvinnan reklamerade förstås bilen till bilhandlaren där hon köpt den, med hänvisning till dolda ursprungliga fel. Men bilfirman hävdade att felet uppstod för att bilen körts för fort. Enligt Smålandsposten kördes bilen i 150 km/h när motorn havererade. Det ledde till att tvisten gick vidare till Allmänna Reklamationsnämnden. 

Nu har ARN avgjort fallet. De finner i att det inte var farten som orsakade vevstaken som trängde ut genom motorblocket, utan att en Audi ska klara det. Enligt ARN ska motorfelet som orsakade haveriet varit ursprungligt. Ägaren har därför rätt att häva köpet och få tillbaka hela köpesumman på 700 000 kronor. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester