Ägaren av Saab-fabriken: ”Positivt att något händer”

Redan finns 70 hyresgäster i Saabs gamla fabrik. Den nya ägaren Svante Andersson välkomnar att det snart även kan bli bilproduktion – men kommer inte sälja fabriken.
–  Det är positivt att det händer något. Nevs har gjort gedigna bakgrundskontroller av köparen, säger Svante Andersson, vd för Stenhaga Invest. 

I fredags blev det klart att EV Electra köper elbilsprojekten Nevs Emily GT och Pons av Nevs. Målsättningen är att bilarna ska tillverkas i Saabs gamla fabrik i Trollhättan. Fabriken köptes till 80 procent i november av Stenhaga Invest och entreprenören Svante Andersson. För att EV Electra ska kunna producera bilar behöver de hyra stora delar av fabriken av Stenhaga Invest. 
– Jag välkomnar affären, det är trevligt att det händer något, säger Svante Andersson till Carup. 

Den nya köparen har redan blivit granskad och ifrågasatt trots att bläcket knappt hunnit torka på köpeavtalet.
– Nevs har gjort gedigna bakgrundskontroller med hjälp av flera olika advokatbyråer, och de har inte funnit något konstigt, säger Svante Andersson. 

Jihad Mohammad och EV Electra vill starta tillverkning i Saabs gamla fabrik.

I fredags pratade EV Electras ägare Jihad Mohammad om att köpa hela fabriken. Men det är inte aktuellt i dagsläget. Stenhaga Invest och Svante Andersson har 70 andra hyresgäster som är klara och kommer inte att sälja. 
– Det är stort intresse för fabriken, och framtiden ser ljus ut. Det finns inga planer i dagsläget på att sälja den.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester