Top Gear-stjärnans överraskande drömköp

– Jag har köpt en kombi och känner mig väldigt lycklig över det, säger Richard Hammond.
Top Gear och Grand Tour-stjärnan hade kunnat köpa vilken dyr bil som helst. I stället valde han sin favoritbil, en Opel Kadett från Sydafrika. 

Richard Hammond, Jeremy Clarkson och James May är otroligt älskade inom bilvärlden. Tillsammans kunde tittarna följa dem på TV-skärmen under 21 år, men nyligen valde de att gå skilda vägar. På grund av succén har trion samlat på sig en hel del pengar och skulle idag kunna köpa vilken bilmodell som helst, men ibland är det inte bara lyx och fart som lockar. 

Richard Hammond beskriver sig själv som en galning över sin fascination för Opel Kadett. Modellen tillverkades enbart i Tyskland och Sydafrika och Top-Gear stjärnans senaste tillskott kommer från det sistnämnda landet.
– Jag är förmodligen den mest signifikanta Opel Kadett-samlaren i Storbritannien då jag nu äger tre stycken, säger Hammond. 

Han döper sin nyköpta Kadett till Daphne och planerar att åka med den från England till Frankrikes sydkust. Men innan det måste han få den kontrollerad av mekanikern Oliver.
– Jag tycker det märks att det är en billig bil, säger Oliver skrattandes.
– Taskigt, säger Hammond. 

Mekanikern har hittat ett flertal saker med bilen som måste fixas innan Hammond kan ge sig ut på resan. Oliver var tvungen att byta ut ett flertal saker, bland annat fläkten, kylaren och stereon. Kadetten fick även en ny bränslepump men den fungerar inte helt som den ska.
– Den fungerar som backup, men om det blir hektiskt trafik skapas ett stort bränsletryck och regulator får då problem. Det har varit en mardröm, säger Oliver. 

Lösningen på problemet är att Daphne kommer utrustas med en mekanisk bränslepump. Även bromsarna kommer att bytas ut och förmodligen kommer de tvingas ta bromsarna från någon av Hammonds andra Kadetter.  Hammond frågar sedan mekanikern en väldigt viktigt fråga.
– Kommer den här bilen lyckas ta sig till södra Frankrike?, säger han. 
– Jag hoppas det, vi har gjort vårt bästa, svarar Oliver.

Om Hammond klarar resan eller inte får vi aldrig veta. Men till skillnad från när han gjort liknande resor i Top Gear får han denna gång resa helt på egen hand utan några hjälpande mekaniker i närheten.
– Jag åker ner ensam med en verktygslåda, säger Hammond. 
LÄS MER: