Tesla släpper sjusitsig elbil i Sverige – här är priset

Tesla släpper sin bästsäljande elbil med sju säten. Nya Tesla Model Y med sju säten kommer mot en extra kostnad och finns bara med fyrhjulsdrift.

Tesla Model Y har blivit Sveriges mest sålda bil i år och dominerade marknaden totalt i september. Mycket tack vare att Tesla erbjuder nollränta som gör den billigare att äga än de flesta konkurrenter. Nu kommer Tesla med ytterligare en nyhet. 

Elbilen går nu att beställa med sju sittplatser. Sätena kan fällas ner när utrymmet behövs till bagage. Enligt Tesla sa det vara enkelt att  kliva in till den tredje sätesraden med hjälp av instegsknapparna på ryggstöden som finns på varje säte på den andra raden. Men Model Y är mindre än de flesta andra sjusitsiga bilar och vi har inte testat insteget. Platserna ser främst ut att passa barn.

När sätena är uppfällda blir det betydligt mindre plats kvar till bagaget. På 363 liter kan det bli svår att få plats med långresor, men enligt Tesla ska två kabinväskor rymmas i bagageutrymmet och två större väskor under den främre huven även i en fullsatt bil med 7 passagerare. När sätena är nerfällda ryms 753 liter bagage. 

Nya Tesla Model Y med sju platser finns bara i utförandet Model Y Long Range med fyrhjulsdrift. Pristillägget är cirka 28 000 kronor och bilen kostar 662 670 kronor. Modellen tillverkas i Teslas Gigafactory i Berlin-Brandenburg. Räckvidden blir 533 km enligt WLTP eller 565 m med 19-tumsfälgar. De första leveranserna av 7-sitsiga Model Y Long Range med fyrhjulsdrift görs redan under detta kvartal.
LÄS MER: